انجام یک سری امور وظیفه شرعی و قانونی زن نیست. در این راستا درصورت درخواست طلاق از ناحیه مرد، زن می تواند از شوهر برای انجام این کارها که قانونا بر عهده او نبوده است، دست مزد مطالبه کند.

دریافت اجرت المثل

قانون گذار شرایطی را پیش بینی کرده است تا زن بتواند مبلغی تحت عنوان اجرت المثل ایام شویی یا اجرت المثل ایام زندگی مشترک را از شوهر خود مطالبه کند. در این نوشتار ازمجله دلتابه بررسی شرایطدریافت اجرت المثلمی پردازیم.

شرایط دریافت اجرت المثل

بر اساس تبصره ماده ۳۳۶ قانون مدنی، زن می تواند تحت شرایطی اقدام به مطالبه اجرت المثل ایام شویی کند. بر این اساس، شرایط مطالبه اجرت المثل ایام زوجیت عبارت است از:

  • زن کارهایی را انجام داده باشد که شرعا بر عهده وی نبوده است؛ مثل این که زن نظافت منزل و امور آشپزی را انجام داده باشد، در حالی که به لحاظ قانونی و شرعی موظف به انجام این کارها نیست. نکته مهم در این خصوص آن است که زن نمی تواند بابت کارهایی که به لحاظ شرعی و قانونی بر عهده وی است، اجرتی را مطالبه کند؛ مانند تمکین. چرا که تمکین از وظایف زن در برابر شوهرش است.
  • زن باید این کارها را به دستور شوهر انجام داده باشد. منظور از به دستور شوهر در این ماده آن است که زن این کارها را به درخواست مرد انجام داده باشد.
  • زن قصد انجام دادن رایگان کارها را نداشته باشد. بلکه نیت واقعی او آن باشد که این کارها در قبال دریافت مزدی انجام شوند. بنابراین، در صورتی که خواسته زن انجام دادن رایگان این امور در منزل باشد، به لحاظ شرعی یا قانونی حقی در دریافت اجرت ندارد. قانون گذار اصل را بر این گذاشته است که زن این کارها را رایگان انجام نمی دهد و نیت احسان ندارد، اما اگر مرد نخواهد اجرتی را به زن بپردازد، باید ثابت کند که زن با قصد احسان و نیکی این کارها را انجام می داده است.

شرایط دریافت اجرت المثل

  • یکی دیگر از شرایط مطالبه اجرت المثل ایام زوجیت این است که طلاق نباید به درخواست زن باشد. بلکه مرد خواهان طلاق دادن زن خود باشد. هم چنین، اگر مرد خواهان طلاق دادن زن خود است، این طلاق دادن نباید به علت تخلف زن از وظایف شویی باشد.

پیشنهاد مطالعه: برای آشنایی با نکات حقوقی بیشتر مطلبتعمیرات خانه بر عهده مالک است یا مستاجر؟را مطالعه کنید.

دادرسی چیست و چگونه تشکیل می شود؟

حقوق و امتیازات خواهان در دادرسی

اصول پیاده‌روی درست برای لاغری

باورهای نادرستی که درباره قانون مهریه وجود دارد

آیا حقوق زنان بعد از فوت به همسرانشان می‌رسد؟

اجرت‌المثل، حقی در کنار نفقه و مهریه برای زنان

زن ,انجام ,اجرت ,کارها ,مطالبه ,المثل ,این کارها ,اجرت المثل ,کارها را ,المثل ایام ,که زن

مشخصات

آخرین ارسال ها

آخرین جستجو ها

کتابخانه سازمان جهاد کشاورزی استان زنجان بهار توریاب antiboys18 پرک امید sammoradi lasmod pikasotarhinew زودفایل آموزش کاردستی - آموزش بافت - خیاطی